شهید دکتر وحید یحیوی
تولد
شهید دکتر وحید یحیوی، سحرگاه روز شنبه ۱۵ اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۸ هجری شمسی، در خانوادهای متدین در شهر تبریز دیده به جهان گشود. دوران کودکی را با علاقه و اشتیاق فراوان به یادگیری، خصوصا خواندن و نوشتن گذراند. در سن چهارسالگی کتابهای درسی دو برادر بزرگترش را میخواند. کنجکاو و شیفته یادگیری مطالب جدید در زمینههای مختلف بود که همین موضوع باعث شد بسیار زودتر از سایر کودکان هم سن و سالش، تواناییهای درک مطالب را پیدا کند.
تحصیلات
دوره ابتدایی را در مدرسه شهید خیابانی تبریز و دوره راهنمایی و دبیرستان را در دبیرستان شهید آشتاب تبریز با رتبه ممتاز سپری کرد. سپس دوره پیشدانشگاهی را در دبیرستان طالقانی به اتمام رساند و موفق به اخذ دیپلم گردید. در سال ۱۳۷۷ مزد تلاشهای خود را با استعانت از درگاه ربوبی حقتعالی با اخذ رتبه ۳۱۳ در رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گرفت و در سال ۱۳۸۴ با رتبه ممتاز فارغالتحصیل شد. طی مدت تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی تبریز متواضعانه در خدمت ساحت قرآن و اهلبیت عصمت و طهارت بود تا جاییکه کانون قرآن و عترت را در این دانشگاه پایهگذاری و خود به عنوان دبیر این کانون خدمتگزاری کرد.
وی برای طی کردن دوران طرح خدمت بین سالهای 1385 تا 1388 به استان محروم خراسان شمالی رفت. در همین دوران و همزمان با طرح خدمت، مدیر گروه فوریتهای پزشکی در دانشکده پرستاری و مامایی بود و به تعلیم، تربیت و آموزش دانشجویان نیز اهتمام داشت. بعد از اتمام دوره تخصص داخلی برای گذراندن طرح دوره تخصصی به زادگاه خود استان آذربایجان شرقی بازگشت و به عنوان رئیس بیمارستان امام حسین(ع) شهرستان هشترود مشغول به خدمت شد. فقط چند ماه از شروع فعالیت ایشان نگذشته بود که تغییرات بسیار مثبتی در بخشهای این بیمارستان به وجود آمد که حاصل فعالیتهای تمامی کارکنان و مدیریت شبانهروزی و خستگیناپذیر شهید دکتر یحیوی بود. این نتایج، آن هم در بازه زمانی بسیار کوتاه مهر تأیید دیگری بر تواناییهای اجرایی و مدیریتی این شهید بزرگوار است.
در اوایل سال 1395 ایشان برای ادامه تحصیل در دوره فوق تخصص هماتولوژی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران از هشترود به تهران نقل مکان کرد. دوره فوق تخصص را در تهران به سرعت و با رتبه عالی در برد فوق تخصصی هماتولوژی و انکولوژی با گرایش پیوند سلولهای بنیادی در پاییز سال 1398 به اتمام رساند.
علیرغم درخواست اساتید و دوستان و سایر همکاران در دانشگاه تهران برای ادامه حضور ایشان در این دانشگاه، بنا به دلایل شخصی و به دلیل نزدیک بودن به دختر دلبندش تسنیم و بعد از مشورت با رئیس وقت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دکتر یحیوی تصمیم گرفت که به استان خراسان شمالی در شهر بجنورد نقل مکان کند و به عنوان عضو هیأت علمی، مشغول به تعلیم و تربیت دانشجویان و خدمت صادقانه به مردم شریف مرکز استان در بیمارستانهای امام علی(ع) و امام حسن(ع) شد. هرچند طول دوره خدمت ایشان در دانشگاه کوتاه بود اما منشأ خدمات ارزنده و ماندگاری برای مردم، دانشجویان و سایر همکاران شد.
با مثبت شدن تست کرونا در روز بیستویکم اسفندماه سال 1398 ایشان در بخش ICU بیمارستان امام حسن بجنورد بستری و بنا به درخواست خانواده برای انتقال ایشان به بیمارستان امام رضای مشهد، اواخر اسفند ماه ایشان برای ادامه درمان به مشهد مقدس منتقل شدند. تلاشهای همکاران در بیمارستان امام رضا(ع) همراه با دعای خانواده، مردم شریف و بزرگوار و دوستان و همراهان همیشگی، همگی حکایت از روند مثبت و رو به بهبودی ایشان داشت اما متأسفانه و به صورت ناگهانی بیماری دوباره عود کرد. همکاران ایشان صلاح را در خواب مصنوعی و استفاده از انتوباسیون دانستند.
در آخرین کلام قبل از انتوباسیون، ایشان با سرفه و صدای بریده بریده ضمن آرزوی سلامتی برای همه و تشکر از زحمات همکارانشان، التماس دعا داشتند تا اگر به صلاح باشد بهبودی پیدا کنند تا دوباره خدمتگزار مردم خوب کشورشان باشند اما انگار دست تقدیر بر این بود تا دعای همیشگی وحید عزیز برای شهید شدن مستجاب شده باشد و سرانجام در روز سهشنبه دوازدهم فروردین ماه سال 1399 ساعاتی بعد از غروب آفتاب روح ایشان از تن بیمارشان جدا شده و به ابدیت و احدیت پیوست. ایشان در اوج جوانی به بزرگترین آرزوی خود یعنی شهادت در راه خدا، بعد از خدمت صادقانه به مردم، رسید و جان به جان آفرین تسلیم کرد.
پیکر مطهر این شهید والامقام در آرامستان وادی رحمت تبریز برای ادامه انتظار ظهور مولایش، صاحبالزمان، به امانت در جوار رحمت الهی آرمیده است.
بریدههایی از کلام و خاطرات
یکی از دلایلی که ایشان رشته هماتولوژی و انکولوژی را برای دوره فوق تخصص انتخاب کردند این بود که پدرشان درگیر بیماری سرطان شده بودند و دکتر وحید به پدرشان به هنگام مبارزه با بیماری سرطان قول داده بودند تا نهایت تلاششان را برای کمک صادقانه و خالصانه به بیماران سرطانی انجام دهند. هرچند پدرشان به دلیل بیماری سرطان سرانجام در جوار رحمت الهی آرمید ولی وحید عزیز به قولی که به پدرشان داده بودند پایبند بود و تا آخرین لحظات عمر کوتاه و پر برکتشان به مداوای بیماران سرطانی پرداخت.
شهید یحیوی، خدمتگزاری صادق، مؤمن، متعهد و با اخلاص بود که از بذل جان و مال و دانش خود برای التیام درد بیماران کوتاهی نکرد، چه بسا با جانفشانی، روحیه کار خستگیناپذیر، تلاشی مضاعف برای کاستن از آلام دل دردمندان از خود نشان داد.
ایشان برای تربیت دانشجویان اعتقاد داشت که به عنوان یک استاد باید بتواند دانشجویانی باسوادتر و بهتر از خودش تربیت کند و تحویل جامعه دهد. مطالعات فراوان برای تهیه اسلایدهای کمک آموزشی با بروزترین مطالب همراه با اعلام منابع درسی را همیشه در دستور کار خود داشت.
فقدان این فرزند برومند ایران، پزشکی حاذق و با اخلاق، ضایعهای بزرگ برای خانواده و علیالخصوص فرزند دلبندش تسنیم و همچنین برای جامعه پزشکی و بیمارانی سرطانی است.
در ادامه کلیپ خلاصه زندگینامه شهید دکتر وحید یحیوی را که به تلاش دانشگاه و اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان شمالی در تاریخ 18 فروردین سال 1399 تهیه شده است مشاهده فرمایید:
دیدگاهتان را بنویسید