دکتر علیرضا مصداقینیا
دکتر علیرضا مصداقینیا در سال 1325 در خانوادهای فرهنگی در بادرود از توابع نطنز و كاشان بدنیا آمد.
تحصیلات ابتدایی خود را در بادرود به پایان رسانید و دوره متوسطه را در سال 1344 در رشته ریاضی در شهرستان كاشان گذراند. در همان سال وارد رشته ریاضی دانشگاه اصفهان شد و در سال 1349 لیسانس خود را اخذ نمود و در همان سال به دوره سربازی رفت. وی دوره سربازی را با عنوان افسر سپاه دانش در شهرستان سقز كردستان گذراند و همواره از این دوره زندگی خود به نیكی یاد میكند چراكه امکان آشنایی بیشتر و واقعی با مردم كشور خود و نیز مشكلات اجتماعی جامعه از قبیل فقر و بیسوادی را پیدا کرد.
او پس از دوره سربازی مدتی را به تدریس در دبیرستانهای كاشان پرداخت. در سال 1351 برای گذراندن دوره فوق لیسانس در رشته مهندسی بهسازی وارد دانشكده بهداشت دانشگاه تهران شد و در سال 1353 با كسب رتبه اول در رشته مذكور فارغالتحصیل شد. در سال 1355 برای ادامه تحصیل به آمریكا رفت و در دانشگاه كانزاس آن كشور در رشته مهندسی بهداشت محیط به ادامه تحصیل پرداخت. همچنین در سال 1358 به اخذ دوره فوق لیسانس و در انتهای سال 1360 دانشنامه دكتری خود را اخذ نمود و پس از مدت كوتاهی به كشور مراجعه نمود.
از بدو ورود به ایران شاخه بهداشت گروه پزشكی ستاد انقلاب فرهنگی ایشان را برای همكاری دعوت نمود كه این همكاری تا زمانی كه شاخه بهداشت وجود داشت ادامه یافت. دكتر مصداقینیا در مرداد ماه سال 1361 با موافقت گروه بهداشت محیط دانشكده بهداشت دانشگاه تهران به عنوان استادیار وارد گروه مذكور شد. در این زمان دانشگاه فعالیت چندانی نداشت اما با برقراری دورههای كوتاهمدت برای كارشناسان وزارت بهداشت، جهاد سازندگی و سایر مؤسسات ذیربط به انتقال دانستههای خود به افراد پرداخت. پس از بازگشایی دانشگاه، ایشان با كوشش و علاقهمندی بسیار زیاد در دورههای كارشناسی و كارشناسی ارشد بهداشت محیط تدریس میکرد و آموختههای خود را در اختیار دانشجویان قرار میداد.
دكتر مصداقینیا از اواسط سال 1362 به عنوان معاون دانشكده بهداشت به حیطه فعالیتهای اجرایی وارد شد و در دی ماه سال 1363 به عنوان رئیس دانشكده بهداشت به فعالیت اجرایی خود ادامه داد. در این سمت نیز از هیچ كوششی دریغ نكرد و خدمات بسیاری ارائه داد. در اواسط دهه 60 دانشكده بهداشت توانست با پیگیریهای مداوم دكتر مصداقینیا و همكاریهای ارزنده اعضای هیأت علمی دانشكده فعالیتهای آموزشی خود را به نحو چشمگیری توسعه دهد به طوریكه در بسیاری از زمینهها برای اولین بار در كشور وارد عرصههای مختلفی گردید. در این زمان پشتیبانی از فعالیتهای علمی اعضای هیأت علمی و دانشجویان دانشكده نیازمند گسترش امكانات و تجهیزات و افزایش تعداد اعضای هیأت علمی در دانشكده بهداشت بود كه این امر نیز با زحمات ایشان و نیز همكاری بسیار شایسته مدیران دانشگاه و وزارت بهداشت به انجام رسید. این همكاریها كماكان ادامه دارد و دانشكده بهداشت همواره با ایجاد برنامههای جدید و توسعه فعالیتهای خود بهعنوان مؤسسهای بسیار ارزشمند در خدمت سلامت مردم میباشد.
دكتر مصداقینیا در سال 1365 به رتبه دانشیاری و در سال 1372 به مرتبه استادی گروه مهندسی بهداشت محیط ارتقاء یافت.
وی طی سالهای خدمت خود بهعنوان عضو هیأت علمی توانسته است بیش از 60 پایاننامه كارشناسی ارشد و 30 پایاننامه دكترای بهداشت محیط را راهنمایی نموده و با همكاری دانشجویان خود و سایر اعضاء هیأت علمی گروه بهداشت محیط تعداد بیش از 130 مقاله تحقیقی خود را در مجلات معتبر داخلی و بینالمللی منتشر نماید.
ایشان برای توسعه رشته بهداشت محیط با عنوان دبیر هیأت ممتحنه و ارزشیابی رشته بهداشت محیط تلاش فراوان نمود و در بسیاری از دانشگاههای كشور به ایجاد دورههای كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكترای بهداشت كمك کرد. دكتر مصداقینیا با كمك تعدادی از همكاران خود انجمن علمی بهداشت محیط را بنیانگذاری نمود و بهعنوان رئیس این انجمن از ابتدا تاكنون فعالیتهای بسیاری داشته است ایشان همچنین با مساعدتهای ریاست محترم دانشگاه علوم پزشكی تهران به تأسیس مركز تحقیقات محیط زیست در این دانشگاه كمك نمود كه تنها مركز تحقیقات با این نام و اهداف در دانشگاههای علوم پزشكی كشور است.
دكتر مصداقینیا همواره برای توفیق خدمت در كشور خود خداوند بزرگ را شاكر بوده و از همكاران ارزشمند و فرهیخته و نیز دانشجویان علاقمند خود سپاسگزاری نموده و مینماید. همسر ایشان خانم دكتر اشرف جمال نیز به عنوان استاد رشته زنان و مامایی در دانشكده پزشكی دانشگاه علوم پزشكی تهران مشغول به فعالیت هستند. دكتر مصداقینیا و خانم دكتر جمال دارای دو فرزند به نامهای سالار و سپهر مصداقینیا میباشند كه اولی در رشته مدیریت رفتار سازمانی دوره PhD خود را میگذراند و دومی پزشك است و در حال گذراندن امتحانات ورودی به دوره تخصص میباشد.
از سمتهای دکتر مصداقینیا میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
– رئیس هیأت مدیره انجمن علمی بهداشت محیط ایران
– استاد گروه مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشكی تهران
– رئیس دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكی تهران از سال 1363
– معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشكی تهران 1371-1368
– دبیر هیأت ممتحنه و ارزشیابی رشته بهداشت محیط وزارت بهداشت
– رئیس پژوهشکده محیط زیست
– معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
– معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی
«گالری عکس»