شهید حسن میانهساز
در 18 مرداد ماه سال 1339 در شهر قزوین نوزاد پسری در خانوادهای مذهبی، دیده به جهان گشود. نامش را حسن نهادند. از همان کودکی مهربانی و گذشت در وجودش نمایان بود. تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان را با موفقیت به پایان رسانید و موفق به اخذ دیپلم در رشته تجربی در سال 1357 شد.
وی بعد از گذراندن دورهی سربازی مدّتی در طرح شهید رجایی برای خانوارهای نیازمند ساکن در روستا و عشایر بالای 60 سال ارائه خدمت کرد، تا وضعیت اقتصادی بهتری را پیدا کنند و به خودکفایی برسند. امّا هیچ یک از این فعالیتها طبع پر شور و ذهن جویای او را راضی نمیکرد. از آنجایی که علاقه زیادی به کار در زمینهی بهداشت و درمان و خدمترسانی به مردم داشت با گذراندن دورههای مربوطه و اخذ مدرک بهیاری در بیمارستان شهیدرجایی قزوین شروع به کار کرد. با شروع کار در بیمارستان زمینه ازدواج برایش فراهم شد و در تاریخ 1365/02/05 مصادف با نیمه شعبان با دختری از خانوادهی مذهبی، کاملاً سنتی ازدواج نمود.
ثمره این ازدواج دو پسر به نامهای محسن و محمدمهدی است. تشکیل خانواده و وجود فرزندان در فعالیتهای او خللی ایجاد نکرد. او بارها به جبهههای جنگ رفت. تعداد زیادی از دوستانش به درجهی رفیع شهادت نائل شدند. او همواره از آنها یاد میکرد و از اینکه مانند آنها لیاقت شهادت را پیدا نکرده بود به دوستانش غبطه میخورد. نه تنها به کارش و خدمت رسانی به مردم عشق میورزید بلکه آنچه را که در سالهای خدمت آموخته بود و مهارتهایی را که به دست آورده بود به آسانی و با میل و رغبت در اختیار دوستان و همکارانش قرار میداد.
تلاش، مهربانی، درستکاری و دلسوزی در کار و زندگی اولویت اصلی او بود و اکثر روزها را روزه میگرفت. بسیاری از همرزمانش که جانباز شده بودند سالها بود بدون منت و دریافت مزدی به صورت مرتّب برای مداوای آنها برنامه داشت. او معتقد بود که آسایش و آرامش در زندگی را مدیون این عزیزان هستیم.
صادقانه و خالصانه 30 سال در قسمتهای مختلف بیمارستان شهید رجایی خدمت کرد. پس از بازنشستگی برای کار در بیمارستان مهرگان که به تازگی تأسیس و راهاندازی شده بود دعوت به کار شد و مدت 9 سال نیز در این بیمارستان خدمترسانی به مردم قزوین را بر عهده داشت. امّا با پدید آمدن ویروس کرونا و شیوع و همهگیری این بیماری از آنجایی که مدافعان سلامت همچون مبارزان خط مقدم در مواجهه با بیماران بودند با آلوده شدن به این ویروس، علیرغم تمام تلاشهای خانواده و کارکنان کادر درمان که دلسوزانه و شبانهروزی پیگیر درمان او بودند در تاریخ اول آبان 1399 در سن 60 سالگی در بیمارستان مهرگان جان پاکش را به جان آفرین تسلیم کرد.
دوران کودکی و نوجوانی شهید حسن میانهساز
کاردستیهای ساخته شده توسط شهید حسن میانهساز
حضور شهید حسن میانهساز در طول 8 سال دفاع مقدس
کلیپ آیین بدرقه و وداع با شهید حسن میانهساز
عنوان: آیین بدرقه حسن میانهساز کارمند بازنشسته
مکان: قزوین، بیمارستان خصوصی مهرگان، مرکز آموزشی و درمانی شهید رجایی
تاریخ فیلمبرداری: 1399/7/30
موضوع: مراسم تشییع و خاکسپاری
شرح کوتاه درباره فیلم: آیین بدرقه حسن میانهساز از همکاران بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی قزوین که وی مبتلا به کرونا شده و بعد از بستری در بیمارستان مهرگان، نتوانست با این بیماری مقابله کند و تسلیم تقدیر الهی شد.
اولین مراسم سالگرد شهید حسن میانهساز در تاریخ یکم آبان ماه سال 1400در گلزار شهدای شهر قزوین